Share This Post

Polestar

8 vette features van de nieuwe Polestar 2

polestar 2

Polestar is dé nieuwe speler op de automarkt. Het dochterbedrijf van Volvo heeft na de exclusieve Polestar 1 een nieuwe auto gelanceerd; de Polestar 2. Deze volledig elektrische auto moet ervoor zorgen dat een groter publiek bekend raakt met het Zweeds-Chinese bedrijf. Hier volgen 8 dikke features van de Polestar 2.

1. Het panaromadak is immens

We hebben allemaal weleens in een auto gezeten met een panaromadak, maar de Polestar gaat toch echt nog een stukje verder. Praktisch het hele dak is gemaakt van glas, waardoor je (ook op de achterbank) heerlijk kunt genieten van de sterrenhemel.

2. Het batterijpakket wordt gebruikt voor wegligging

De wegligging van een auto is belangrijk voor het rijgedrag en de veiligheid van een auto. Hier wordt vaak zeer sterk aluminium voor gebruikt, maar bij de Polestar 2 is het accupakket als hulp ingeroepen. Bovendien heeft de auto een 51-49 gewichtsverdeling door de plaatsing van de accu.

3. Je wordt vriendelijk begroet door de auto

Je auto herkent de sleutel of de app op je telefoon als je aankomt lopen en zal met een vriendelijke begroeting komen. De lampen doe een welkomstdansje en er zelfs iets zichtbaar op het eerdergenoemde panaromadak. De Noordster wordt getoond, aangezien dit het logo is van Polestar. Deze prachtige ster is zowel van binnen als van buiten zichtbaar!

4. Kans op een ongeluk een stuk kleiner

Als er gevaarlijk situatie voorkomt op de weg zal de Polestar 2 de controle overnemen. Zowel een fout van jou als van anderen wordt gecorrigeerd. Ziet de auto dus een tegenligger aankomen die op ramkoers ligt? Dan zal er worden ingegrepen waardoor het ongeluk (hopelijk) wordt voorkomen.

5. Het bereik van de Polestar 2 is beter verwacht

Het bereik van elektrische auto’s wordt altijd uitgebreid getest door onafhankelijke instanties. Meestal is het actuele bereik bij dagelijks gebruik echter een stukje minder. Dat is bij de Polestar 2 niet het geval! In snelwegtesten blijkt dat de Polestar meer dan 300 kilometer rijdt. Dat is maar 15 kilometer minder dan een Tesla Model 3.

6. Net zoals Volvo’s zeer veilig door de nieuwe airbags

In de Polestar 2 zitten voor het eerst nieuwe airbags. Deze airbags zorgen er niet alleen voor dat je niet tegen het stuur aankomt, maar ook dat je niet naar de zijkant wordt geslingerd. Beide voorstoelen zijn met deze extra veiligheidsmaatregel uitgerust. Hierdoor is het een van de veiligste auto’s op de markt!

7. Je kunt je bagage niet alleen achterin kwijt!

Naast de grote achterbak kun je ook nog wat bagage kwijt onder de ‘motorkap’ van de auto. Het een motorkap noemen is natuurlijk een beetje achterhaald, aangezien er geen traditionele motor meer onder deze kap ligt. Daardoor is ruimte voor een kleine koffer, of kun je de laadkabels bewaren op deze handige plek.

8. De koplampen hebben een aantal leuke features

De komlampen van de Polestar 2 hebben allebei 84 individuele ledlampen. De camera’s die aan de voorkant van de auto zitten herkennen tegemoetkomende auto’s en passen de felheid van de eigen lampen hieraan aan. Zo worden andere chauffeurs nooit verblind.

Er kunnen ook losse ledlampjes uit worden gezet. Hierdoor maken de lampen een leuk dansje als je wilt afslaan.

Share This Post

1 Comment

  1. De Tesla Model 3 schijnt wel 2x sneller te kunnen laden bij een snellader (DC).. maarja na 30 minuutjes zit de Polestar 2 ook weer voor 70% vol.

Leave a Reply