EV Laadtijd Calculator

Calculator
kWh

Veelgestelde Vragen

Hieronder zullen we de meest gestelde vragen betreft het laden van een EV behandelen. Heb je een andere vraag? Dan kun je deze het beste op het forum plaatsen.

Hoelang duurt het laden van een elektrische auto?

Als je de rekenmachine op deze pagina gebruikt heb je al een mooie indicatie. De laadtijd is afhankelijk van het accupakket, de boordlader en de laadpaal. Daarnaast gaat het laden van de eerste 80% sneller dan de laatste 20%.

Kan ik mijn elektrische auto iedere nacht opladen?

Jazeker, je hoeft je geen zorgen te maken voor overbelasting of iets dergelijks. Zodra de accu vol zit zal de auto dit naar de lader communiceren.

Wat kost het om mijn elektrische auto op te laden?

Thuis laden is altijd het goedkoopst. Het gemiddelde tarief per kWh is €0,22. Vermenigvuldig dit met de grootte van je accupakket en je weet ongeveer de prijs van een laadbeurt.

Is het gebruik van een snellader slecht voor mijn accu?

Nee dit is nooit bewezen. Slimme laadtechnologie zorgt ervoor dat de accu niet beschadigd raakt als je bijvoorbeeld op 50kW of 100kW laadt.

Wat is de technische levensduur van een accu in een elektrische auto?

Gelukkig gaan de accu’s die in elektrische auto’s zitten een stuk langer mee dan die in een smartphone. Onderzoek van Tesla wijst uit dat een accu tot wel 1,6 miljoen KM kan mee gaan.